Studie bij 300 duursporters

Sportana vond dé ideale combinatie van bloedmerkers om sporters optimaal op te volgens tijdens training

Sportana wou aan de hand van een klinische studie, op zoek gaan naar dé combinatie van biomerkers die op een zeer visuele en duidelijke manier de belastbaarheid van een sporter in kaart kan brengen.

Hoe gingen we te werk?

In de sportana studie hebben we 300 duursporters (marathon, mountainbike, fietsen, triathlon, duathlon, zwemmen en roeien) opgevolgd tijdens hun trainingen voor hun grote sportieve doel.

Naast enkele bloed- en speekselanalyses werden de deelnemers continu opgevolgd via een online dagboek. Dit dagboek verzamelde gegevens over de mentale toestand en de trainingsbelasting van de sporters. Deze gegevens werden vergeleken met verschillende nieuwe bloed- en speekselparameters. Zo ontwikkelden we een objectief meetbare tool die sporters nog beter kan begeleiden.

zwemmer.jpg

Resultaten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de resultaten van onze studie.

roeien.jpg

Sportana arts

Ben jij sportarts en wil je onze testen aanbieden aan jouw sporters? 

Contacteer ons

Sportana coach

Ben jij coach en wil je meetbare parameters voor jouw sporters? 

Contacteer ons

Meer informatie over onze studie?

Wil je meer weten over onze studie? Donwload hier de informatiebrochure waarin het doen en het verloop van de studie wordt uigelegd. Daar onder vind je een studiehandleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe je het SpartaNova dagboek kunt invullen.

 

Deze studie is goedgekeurd door het Ethisch Comité en wordt deels gesubsidieerd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Beeld_Sporters_2.jpg
Het bleef niet alleen bij een theorie, het werd heel concreet en was een perfecte evaluatie. E.V. - sporter – marathon
Lees testimonial
Ik denk dat ik hier erg veel uit kan leren! G.D.L. - sporter – roeien
Lees testimonial
De resultaten van de tijdens de studie uitgevoerde bloedanalyses geven me bovendien als sportarts een pak informatie. P.J. - sportarts – triatlon
Lees testimonial

Meer informatie?

Contacteer ons